Ikäkaudet partiossa

SUDENPENNUT

Sudenpennut ovat n. 7-10 vuotiaita partiolaisia. Sudenpentujen ryhmää kutsutaan laumaksi ja lauman vetäjänä toimii aikuinen Akela. Laumat suorittavat sudenpentuohjelman mukaisesti ”jälkiä” ja niihin kuuluvia ”askelia” leikin ja kivan toiminnan kautta. Ensimmäisen vuoden aikana suoritetaan yleensä Tervetuloa-jälki, jossa tutustutaan partiotoimintaan. Sudenpennut osallistuvat aktiivisesti retkille, kisoihin ja erilaisiin lippukunnan tapahtumiin.

Sudenpentuasioissa ota yhteyttä:  
Tuija ”Tuikku” Piipponen / tuija.piipponen@partio.fi


Lisää sudenpentuohjelmasta voi lukea partion sivuilta:
https://partio-ohjelma.fi/partio-ohjelma/sudenpennut-7-9-v/

SEIKKAILIJAT

Seikkailijat ovat iältään noin 10-12 -vuotiaita partiolaisia. Seikkailijoita johtaa aikuinen, Sampo. Seikkailijoiden ohjelma koostuu pääilmansuunnista ja niihin kuuluvista erilaisista aktiviteeteista. Seikkailijoiden perusohjelma kestää kaksi vuotta, jonka aikana harjoitellaan partion perustaitoja ja retkeillään paljon. Seikkailijat osallistuvat yleensä aktiivisesti myös kisoihin ja ensimmäistä kertaa myös lippukunnan yhteisille yöleireille.

Seikkailija-aioissa ota yhteyttä:  
Veera Kortelahti / veera.kortelahti@partio.fi


Lisää seikkailijaohjelmasta voi lukea partion sivuilta:
https://partio-ohjelma.fi/partio-ohjelma/seikkailijat-10-12-

TARPOJAT

Tarpojat ovat 12–15-vuotiaita partiolaisia. Tarpojavartion toimintaa ohjaa samoajaikäinen johtaja. Samoajaikäisillä vartionjohtajilla on tukenaan lisäksi aikuinen ikäkausivastaava, tarpojaluotsi, joka vastaa koko ikäkauden toiminnasta kokonaisuutena. Tarpojien ohjelma koostuu neljästä puolen vuoden jaksosta eli tarposta. Tarppojen teemoina ovat luovuus, leiri, selviytyminen ja yhteiskunta.

Tarpojavartioiden toimintaa ohjaa samoajaikäinen, vaeltajaikäinen tai aikuinen johtaja. Samoajaikäisillä vartionjohtajilla on lisäksi tukenaan aikuinen ikäkausivastaava, joka vastaa koko ikäkauden toiminnasta kokonaisuutena.

Tarpoja-asioissa ota yhteyttä:  
Milla ”Peltsi” Peltonen / milla.s.peltonen@gmail.com

Lisää tarpojaohjelmasta voi lukea partion sivuilta:
https://partio-ohjelma.fi/partio-ohjelma/tarpojat-12-15v/

SAMOAJAT

Samoajaohjelma kestää kolme vuotta ja koostuu erilaisista aktiviteeteista. Samoajat ovat 15–17-vuotiaita partiolaisia. Samoajavartio kokoontuu pääsääntöisesti joka toinen viikko.

Samoajien ohjelmaan kuuluu olennaisena osana ryhmänohjaajakoulutus ja johtamisharjoittelu. Samoajat toimivat tarpojaikäisten vartionjohtajina ja heidän tukenaan tehtävässä toimii aikuinen Samoaja-luotsi.

Samoaja-asioissa ota yhteyttä:  
Ulla ”Repe” Virtanen / ulla.virtanen@partio.fi

Lisää samoajaohjelmsta voi lukea partion sivuilta:
https://partio-ohjelma.fi/partio-ohjelma/samoajat-15-17-v/